Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Танталіт" скаржиться, що компанія Ахметова вимагає гроші за Межигір'я

П'ятниця, 6 листопада 2015, 10:29

Компанія "Танталіт", якій суд заборонив розпоряджатися Межигір'ям, скаржиться, що "Київенерго" і далі вимагає від неї виплати за електроенергію.

Про це "Українській правді" розповів міноритарний співвласник з часткою 0,03% і новий директор "Танталіта" Олександр Приймак.

За його словами, у п'ятницю має відбутися судове засідання в Господарському суді Києва за позовом "Київенерго". Справу розглядатиме суддя Мельник.

"Це чергова сума 3 192 725 гривень,68 копійок", - уточнив Приймак.

"Я залишаюсь власником і розпорядником майна. Але мені тимчасово заборонили його використання. Це є пряма підстава, яка прописана чітко в договорі з Київенерго, щоб вони припинили електропостачання. Я окремо по цьому пункту подав заяву до Київенрго в серпні, коли отримав ухвалу суду. Жодної відповіді я не отримав", - зазначив він.

Водночас представник Громади Межигір'я Катерина Кувіта повідомила "Українській правді", що Генпрокуратура так і не передала їм Межигір'я у відповідальне зберігання, щоб могло б дозволити їм укласти договорів з Київенерго про електропостачання.

"З того моменту так і не передали Межигіря нам на відповідальне зберігання. Прокуратура хотіла, щоб за нас поручилися депутати, однак все це було влітку і зустріч з ними провести так і не вдалося. З того моменту нічого так і не змінилося", - зазначила Кувіта.

Раніше повідомлялося, що Київенерго в судовому порядку вимагає з фірми-прокладки "Танталіта", на яку було оформлено колишню резиденцію Януковича сплату за електроенергію. Станом на літо сума складала понад 11 мільйонів гривень.

Активісти припускали, що таким чином підприємство Ахметова – власність ДТЕК -  навмисно заганяє "Танталіт" у борги, щоб потім забрати їхню власність у Межигір'ї.

Як відомо, рішенням Верховної Ради земля у Межигір'ї повернута державі, але весь майновий комплекс належить "Танталіту". На нього накладено арешт.

13 липня рішенням Печерського суду заборонено використовувати та розпоряджатися будь-яким майном резиденції "Межигір’я", а також корпоративними правами ТОВ "Танталіт".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування