Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін не прийшов на суд по Мосійчуку

Понеділок, 9 листопада 2015, 09:38

Генеральний прокурор Віктор Шокін не з'явився до Вищого адміністративного суду у позові нардепа Радикальної партії Ігоря Мосійчука, якого підозрюють у хабарництві, до Верховної Ради.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

Замість себе Шокін делегував прокурора Олександра Гудзя. Захист протестує проти Гудзя в суді, адже, він не є причетним до подання ГПУ до ВР щодо затримання Мосійчука.

"Ми вимагаємо, що саме генеральний прокурор брав участь у цьому засіданні", - заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Між тим Гудзь зазначив, що Шокін, як генпрокурор мав право делегувати його для представлення в суді.

Пізніше суддя Сергій Горбатюк оголосив рішення, яким Гудзю дозволили представляти Генпрокуратуру в суді.

Як відомо, Вищий адміністративний суд прийняв рішення залучити генерального прокурора Віктора Шокіна як третю особу на стороні відповідача у розгляді позову Мосійчука до Ради про дозвіл на притягнення його до відповідальності.

Мосійчук позивається до парламенту, який дав дозвіл на його затримання.

17 вересня у Верховній Раді показали відео, яке свідчить про хабарництво депутата Мосійчука, – і парламент дав згоду на притягнення його до відповідальності й арешт. 18 вересня Печерський районний суд Києва заарештував радикала.

Представники ГПУ пізніше продемонстрували відео, на якому Мосійчук визнав звинувачення генпрокуратури в отриманні хабара. Сам Мосійчук заявляє, що дане відео  є наслідком "жорстоких катувань". В ГПУ заявили, що матеріали справи скоро будуть скеровані до суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування