Адвокат "драгобратських бійців": відео змонтували, важливе вирізали

Середа, 20 січня 2016, 13:59

Адвокат затриманих у Драгобратській справі стверджує, що на відео з резонансної бійки 10 січня, яке оприлюднила Національна поліція, немає двох основних моментів.

Про це заявив Влад Добош у коментарі "Укрінформу".

"Відео, опубліковане поліцією, на 100% підтвердило: це нарізки конфлікту за участі бійців ПС, кадри змонтовані. Ми бачимо, як восьмеро людей п'ють, танцюють – знову ж таки, це компрометує заяву слідства про те, що конфлікт почався з того, що хлопці вдерлися в заклад о 5-й ранку і вимагали їжу від персоналу. Тут видно, що заходять хлопці в ресторан затемна, а потім, понад ранок, вже сутичка на вулиці", - заявив він.

"Ну й цікаво було побачити момент затримання хлопців, в результаті якого вони були сильно побиті... Чому на відео цього немає?", - додав Добош.

Адвокат стверджує, що поліція активно ховає "місцевих жителів", які затримали бійців ПС, завдаючи їм тяжкі тілесні ушкодження.

"Нехай їх покажуть – тоді суспільство буде мати відповіді на усі питання. Тим більше, що це відео є – в мережу ж виклали скріншоти з нього, де хлопці лежать побиті на снігу. Але там (на відео – ред.) щось таке, чого суспільству не треба бачити. Тому маємо тільки ще одне підтвердження того, що справа замовна, а слідство – ангажоване", - заявив Добош.

За його словами, на кадрах не всі хлопці беруть участь у бійці. Наприклад, "Бєс" (Антон Окороков) стоїть осторонь, на другому фрагменті – намагається розтягти бійку. При цьому йому інкримінують ті ж діяння, що й іншим учасникам конфлікту – кримінальне правопорушення, передбачене частиною 4 статті 296 ККУ.

На думку захисника, опублікований відеоматеріал викликав ще більше запитань у суспільстві замість того, аби відповісти на старі: що ж спричинило конфлікт на Драгобраті, хто його розпочав.

"Я, як і всі, чекав побачити якісь криваві розбірки, а мені, зрештою, показали звичайну бійку в кабаку, яких щоночі по країні – сотні. Мені за практику доводилося бачити набагато жорсткіші бійки, після яких учасники конфлікту сплачували адміністративну відповідальність – і розходилися по домівках", - сказав Добош

"Впевнений, що слідство відібрало найжорсткіші моменти з бійки – але по нарізці з відео видно, що тут нема за що інкримінувати хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Так, ми цю зброю бачимо, але вона використовується у бійці як предмет, яким наносять удари - на місці того пістолету міг би бути, наприклад, камінь", - заявив він.

"За цим відео я не бачу підстав інкримінувати хлопцям ту статтю, за якою їх звинувачують", - додав адвокат.

Як відомо, під ранок 10 січня п’ятеро чоловіків, які потім виявилися бійцями "Правого сектора", на базі "Хата магната" на курорті Драгобрат (Закарпаття) влаштували бійку з персоналом. Вони поранили кухаря й бармена, їх також було поранено і затримано.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області ухвалив узяти 5 бійців під варту на 60 діб, тобто до 8 березня орієнтовно.

Підозрювані – Антон Окороков (1987 р. н., із Києва), який називає себе комбатом запасного добровольчого корпусу "Правого сектора" у Києві; Петро Угрин (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області, член запасного добровольчого корпусу ПС у Києві), Сергій Тищенко (1977 р. н., мешканець Боярки Київської області), Василь Малкович (1992 р.н., мешкає в Івано-Франківській області) і Василь Василинюк (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області).

Адвокат Владислав Добош подав до поліції заяви щодо завдання тілесних ушкоджень працівниками комплексу "Хата Магната" затриманим бійцям ПС і застосування щодо них зброї.

За версією слідства, саме бійці ПС застосували вогнепальну зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування