Зміни до Конституції можуть розглянути 28 січня – Кононенко

Середа, 20 січня 2016, 14:20
Зміни до Конституції можуть розглянути 28 січня – Кононенко
ipress.ua

Законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації планують внести до порядку денного роботи Верховної Ради на четвер, 28 січня.

Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

"На наступному тижні це питання стоїть на порядку денному. За моєю інформацією, воно повинен з'явитися на порядку денному на четвер", - повідомив депутат.

Разом з тим відповідаючи на запитання, чи допускає він, що законопроект не винесуть на голосування до завершення поточної сесії, Кононенко сказав:

"Виключно якщо це буде консенсус політичних сил, в першу чергу членів коаліції, то можливо. Хоча з точки зору процедури у нас останній тиждень цієї сесії, і питання має стояти на порядку денному. Мені складно сказати, яка може бути юридична процедура не внесення в порядок денний".

Раніше лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявляв, що його фракція не підтримає в другому читанні законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

Як повідомлялося, Конституційний суд отримав подання 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції про "наступну чергову сесію Верховної Ради" для визначення кінцевого строку прийняття змін до основного закону в частині децентралізації.

Народний депутат від фракції "БПП "Солідарність" Віктор Чумак зазначив, що зараз голосів по голосуванню за зміни до Конституції не вистачає.

Як повідомлялося, у першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації були проголосовані 31 серпня на попередній сесії Ради. Законопроект відправили на аналіз до Конституційного суду.

Згідно з законодавством, депутати мають проголосувати отриманий з КСУ законопроект змін до Конституції 300 голосами "на наступній черговій сесії Верховної Ради".

У грудні депутати проголосували за продовження сесії, яка почалась у вересні, до 2 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування