Суд відхилив матеріали захисту Савченко через українську мову

Понеділок, 1 лютого 2016, 09:39

Російський суд відхилив матеріали захисту української льотчиці і депутата Надії Савченко через те, що вони були складені українською мовою.

З цієї причини Савченко звернулася до уповноваженого з прав людини Росії Елли Памфілової, повідомляє "Медиазона".

Вона нагадала, що це вже друге звернення на цю тему – в минулий раз конвойний назвав українську мову "чурбанською".

"Цього разу ситуація ще більш кричуща – підполковник Кузнєцов і капітан Юношев заперечували проти долучення матеріалів, які привезли з собою свідки, громадяни України, на тій підставі, що вони написані українською мовою. При тому, що перекладач в суді усно переклав усі документи. Але колегія суддів з ними погодилася", – йдеться в заяві Савченко.

Ув'язнена додала, що кілька разів оголошувала голодування, у тому числі дотримується її і зараз, чим заощаджує російському бюджету гроші, за які можна найняти перекладачів.

Савченко попросила Памфілову вжити заходів за її заявою і хоч раз особисто приїхати в суд. Вона також порушує клопотання про долучення її скарги до матеріалів.

Адвокат українки Микола Полозов підтримав клопотання Савченко і заявив, що тим, що дії приставів залишилися безкарними, "було дано карт-бланш на дискримінацію української мови в Росії".

Як відомо, у понеділок починається допит Савченко в суді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування