Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа про рюкзаки МВС: про підозру за півроку нікому не повідомили

Четвер, 25 лютого 2016, 12:43

Прокуратура більш ніж за півроку не повідомила про підозру у справі про можливу корупцію в Міністерстві внутрішніх справ.

Це випливає з листа головного військового прокурора Анатолія Матіоса, якого зачитав на засіданні антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв, повідомляє в четвер ЛІГА.net.

За словами депутата, Матіос направив лист, реагуючи на прохання комітету доповісти про розслідування справ, порушених за записами в кабінеті на той час екс-заступник голови МВС Сергія Чеботаря.

У листі головного військового прокурора повідомляється, що 7 липня 2015 року слідчі Генпрокуратури відкрили виробництво за ознаками правопорушення ч. 2 ст. 364 КК (зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди) за фактом можливого скоєння злочину посадовими особами МВС під час закупівлі майна - рюкзаків.

21 липня 2015 року проведення досудового розслідування було доручено Головній військовій прокуратурі.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні ведеться всебічно, повно і неупереджено. На цей момент особам про підозру у виробництві не повідомлялося", - сказано в листі.

Також, за словами Соболєва, Матіос на півтора аркушах роз'яснював членам комітету норми законів про комітети і прокуратурі.

"Беручи до уваги перелік питань, які розглядаються на засіданні комітету сьогодні, слід зробити висновок про втручання в діяльність прокурора та слідчого в конкретному кримінальному провадженні, що виходить за рамки повноважень народних депутатів і порушує вимоги чинного законодавства", - процитував Соболєв головного військового прокурора.

"Тобто ми з вами ще й порушуємо вимоги законодавства", - так прокоментував голова комітету слова Матіоса.

Раніше повідомлялося, що син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, ймовірно, домовлявся c екс-заступником голови МВС Сергієм Чеботарем про постачання рюкзаків для підрозділів міністерства.

У МВС звинувачення відкидають і заявляють, що процедура закупівлі була чесною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування