Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пранкери заявили, що лист Порошенка Савченко – їхній розіграш

Четвер, 10 березня 2016, 14:49

Відомий пранкер Володимир Кузнєцов (Вован) стверджує, що підроблений лист начебто від президента Петра Порошенка Надії Савченко і супутній дзвінок її адвокату Марку Фейгіну був розіграшем.

Про це він заявив радіостанції "Говорит Москва".

"Ми вирішили написати лист нібито від Порошенка і зв'язалися з адвокатом Савченко Фейгіним. Від імені адміністрації Порошенка поспілкувалися з ним, він запевнив, що готовий передати будь-які послання від президента", – розповів Кузнєцов.

"Ми перекинули йому матеріали з проханням припинити голодування, обіцянкою дати Савченко пост міністра. Також ми рекомендували Надії зізнатися у злочині, і Фейгін пообіцяв попрацювати над цим, що Надія почує це прохання і визнає провину. Потім Фейгіну подзвонив справжній прес-секретар і висловив своє обурення", – додав він.

Також Кузнєцов стверджує, що Фейгін прес-секретарю Порошенка не повірив і "злив" його номер пранкерам.

У свою чергу напарник "Вована" – пранкер "Лексус" (Олексій Столяров), заявив "Новій газеті", що саме він підробив лист від Порошенка. За словами Столярова, спочатку він зідзвонився з Фейгіним і представився офіційним представником президента України.

"Ми оформили нашу розмову як розмову влади України з адвокатами. Сказали, що йому прийде лист. А сам лист відправили електронною поштою", – заявив пранкер.

За його словами, сам лист насправді і був "звичайним папірцем", і пранкери навіть не спробували підробити його під офіційний документ.

"Ми хотіли зробити жест, щоб справжній Порошенко звернув на це увагу і, можливо, допоміг Савченко, щоб вона не голодувала. А то ми дійшли висновку, що владі на неї наплювати", – додав пранкер.

На цю ситуацію вже відреагував інший адвокат Савченко Микола Полозов. За його словами, позитивним результатом стало припинення сухого голодування Савченко.

Штатные кремлеблогеры дико веселятся, что чекистам-пранкерам удалось всех обмануть, включая адвокатов и Надежда Савченко...

Posted by Николай Полозов on Thursday, March 10, 2016

Як відомо, раніше Фейгін опублікував на своїй сторінці в Твіттері лист від Порошенка Савченко, в якому президент закликав льотчицю припинити голодування і пообіцяв їй посаду в уряді. Внаслідок цього, за словами Фейгіна, Савченко припинила голодування.

Пізніше виявилося, що лист було підробленим. Фейгін заявив, що перед отриманням листа йому дзвонили і генконсульства України та попередили про надходження звернення від Порошенка незабаром.

Адвокат вважає, що ця ситуація є наслідком зусиль ФСБ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...