Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко готовий обміняти Савченко на російських ГРУшників

Вівторок, 22 березня 2016, 15:24

Президент України Петро Порошенко готовий обміняти Надію Савченко на російських співробітників ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Про це йдеться у заяві Порошенка на його сайті.

"У боротьбі за звільнення Надії нас підтримує увесь світ. І відсьогодні ця боротьба вступає у вирішальну стадію. Я не просто сподіваюся на те, що Надія Савченко повернеться в Україну. Роблю для цього все можливе. І неможливе, здається, теж", - зазначив Порошенко.

Він зазначив, що у під час зустрічей на найвищому рівні у Нормандському форматі неодноразово піднімав питання звільнення Надії та інших українських заручників і "був підтриманий іншими учасниками формату. Президент Путін тоді заявляв, що після так званого судового рішення поверне Надію Савченко Україні".

"Настав момент виконати цю обіцянку. Я в свою чергу готовий передати Росії двох російських військовослужбовців, затриманих на нашій території за їхню участь у збройній агресії проти України. Судовий розгляд їхніх справ знаходиться на фінальній стадії. Одразу після їх завершення я готовий шляхом відповідних процедур забезпечити їхній виїзд до РФ", - зазначив він.

Такий підхід, за словами Порошенка, відповідає пункту шість Мінських домовленостей – про обмін всіх на всіх.

"І це має бути зроблено негайно. Сьогодні вся Україна поруч з Надією, її мамою Марією Іванівною та сестрою Вірою. Вірю, що наші спільні зусилля увінчаються успіхом. І Герой України, народний депутат України, офіцер українських Збройних Сил повернеться до нас додому, де ми всі її чекаємо", - заявив Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...