Стан Савченко важкий, до неї не пускають - адвокат

Субота, 16 квітня 2016, 14:38
Стан Савченко важкий, до неї не пускають - адвокат

Стан Надії Савченко, яка 11 добу перебуває на "сухому" голодуванні - важкий, влада РФ робить усе, щоб ізолювати незаконно ув'язнену українку.

Про це в ефірі телеканалу "112" заявив один з адвокатів Савченко Микола Полозов.

За його словами, внутрішньовенне вливання, яке роблять Савченко, не покращує її стану, вони "покращують показники аналізів, але не мають позитивного впливу на стан її внутрішніх органів".

Також Полозов зазначив, що допуск до Савченко на вихідних обмежено. 

"СІЗО не працює, єдина можливість її побачити буде лише наступного тижня", - зазначив Полозов. 

Також він додав, що за законом російська влада може етапувати Савченко, "тим більше, що її не госпіталізовано".

"Госпіталізація є винятком для подібних дій. Але з урахуванням поточного стану Савченко це може спричинити її смерть. Вона просто не витримає цього перевезення", - додав адвокат, пише ZN.UA.

У свою чергу помічник Савченко Олег Мєзенцев повідомив: "Інформація підтвердилась - стан Наді критичний".

"Зі слів лікаря, який іі оглядав, етапувати Надю рівноцінно смерті, всередині у Наді все пече. Вранці важко довго розкашлюється, відхаркується, щоб роздихатись, слини дуже мало. Сечі теж дуже мало, ледь вистачило щоб взяти аналіз. Стрімко втрачає вагу - "это видно и без весов" - Валентина Череватенко, член ОНК", - повідомив Мєзенцев.

Раніше сестра Савченко - Віра - повідомила, що їй так і не вдалося отримати дозвіл на зустріч із Надією: напередодні керівництво СІЗО, у якому утримується Савченко, заявило, що дозвіл на побаченно необхідно отримати у обласному суді.

"Із СІЗО нас послали за дозволом в суд, Гундорівки, це за 130 км. Звідти послали назад в СІЗО, Новочеркаськ. Там "нарада із ФСИН" до 16:00. О 16:30 вийшов Калганов А.Ю. (начальник СІЗО) і шле вже в обласний суд. Ростов (35 км).Обласний суд працює до 17:00, в п'ятницю короткий день. Посварившись на порозі облсуду із судовим приставом, нічого не отримали. Час "підрахували" нам... Отже Москва проти", - зазначила Віра Савченко. 

 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування