Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Законопроект під Луценка-генпрокурора внесли у Раду

Середа, 20 квітня 2016, 14:36

У Раді зареєстрований законопроект, який дозволить призначити генпрокурором людину без юридичної освіти та без досвіду роботи у прокуратурі.

Авторами стали депутати від БПП Руслан Князевич, Сергій Алєксєєв і Роман Романюк. Законопроект визначений президентом як невідкладний.

Документ передбачає, що генпрокурором може бути призначена людина, яка "має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та правоохоронному органі не менше п’яти років".

Також від кандидата вимагаються "високі морально-ділові, професійні якості та організаторські здібності".

Згідно з діючим законодавством, генпрокурором може стати людина з вищою юридичною освітою і досвідом роботи у сфері права не менше 10 років.

Крім того, прокурором ГПУ пропонується назначати людину з трьома роками досвіду роботи у сфері права, а не п'ятьма у прокуратурі, як є на даний момент.

Згідно з пояснювальною запискою, автори сподіваються, що "положення законопроекту дозволять повноцінно провести реформу органів прокуратури, оскільки розширюють можливості доступу на посади на конкурсній основі нових, не пов’язаних із "старою" системою, прокурорів".

Як відомо, раніше керівник фракції БПП Юрій Луценко підтвердив, що йому може бути запропонована посада генпрокурора і він готовий на неї погодитися.

У свою чергу про свої претензії на цю посаду заявив депутат від БПП Сергій Лещенко. Він також обурився положеннями цього закону, який, за його словами, написаний спеціально під Луценка, оскільки вимагає наявність досвіду в законодавчій і правоохоронній сфері, який є у Луценка, але відсутній у Лещенка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування