Лещенко хоче очолити ГПУ, запрошує активістів

Понеділок, 11 квітня 2016, 21:38

Народний депутат Сергій Лещенко слідом за своїм колегою з БПП Юрієм Луценком заявив, що теж готовий стати генеральним прокурором.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Юрій Луценко визнав, що обговорював з президентом Порошенком своє призначення на пост генпрокурора. Але, оскільки Луценко не має юридичної освіти та стажу, то для його призначення треба буде міняти закон. Якщо так, то я теж офіційно оголошую, що готовий стати генеральним прокурором. У мене теж немає юридичної освіти та стажу, але я вважаю, що готовий впоратися з цією роботою", - написав Лещенко.

Він заявив, що 14 років займався антикорупційними журналістськими розслідуваннями - і, наприклад, кримінальне провадження проти Януковича, Клюєва і Ставицького в частині присвоєння "Межигір'я" базується на його документах.

У коментарі УП він уточнив, що його заява є серйозною на 100%. "Вважаю, що журналістське минуле не може бути на заваді ні генеральному прокурору Луценку (екс-редактору газети "Грані +"), ні мені - я був заступником головного редактора інтернет-видання Українська правда", - сказав Лещенко.

Лещенко гарантує широке представництво громадянських активістів у ГПУ.

"В разі затвердження гарантую якнайширше представництво громадських активістів-антикорупціонерів у керівництві ГПУ. Зокрема, про це поговорив уже з Дарією Каленюк (виконавчий директор Центру протидії корупції - УП)". - сказав Лещенко.

Друзья! Юрий Луценко признал, что обсуждал с президентом Порошенко свое назначение на пост генпрокурора. Но, поскольку Л...

Posted by Сергій Лещенко on Monday, April 11, 2016

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування