Представництва Меджлісу відкриються в Брюсселі та Вашингтоні

П'ятниця, 22 квітня 2016, 12:10

У Брюсселі та Вашингтоні восени поточного року можуть відкритися представництва Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це в ефірі радіо Крим.Реалії повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

Він також додав, що з моменту окупації Криму Росією основні майданчики діяльності Меджлісу вже знаходяться в деяких зарубіжних столицях, де зосереджені основні міжнародні організації, зокрема – в Брюсселі.

"Я думаю, що з відкриттям нового політичного сезону, я маю на увазі осінь 2016 року, ми все-таки зможемо відкрити представництво в Брюсселі. Питання кадрового і фінансового характеру ми вирішуємо. Те ж саме з Вашингтоном", – сказав Чубаров.

Глава Меджлісу додав, що жодної політичної підоснови у представництв кримськотатарського представницького органу не буде.

"Це робочі інструменти Меджлісу кримськотатарського народу, це не є якесь політичне представництво. Це ті майданчики, де буде зосереджена рутинна щоденна робота з міжнародними організаціями", – пояснив Чубаров.

Як відомо, 13 квітня окупаційний прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова. За її словами, Меджлісу забороняється користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ, проводити публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити будь-яку роботу.

До цього Поклонська звернулася у підконтрольний Росії Верховний суд Криму з позовом про заборону діяльності Меджлісу, у березні почався процес за даним позовом. Судовий розгляд цієї справи триває.

Керівники Меджлісу прогнозують, що, швидше за все, суд задовольнить вимоги прокуратури. Генпрокуратура України повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного заборони діяльності Меджлісу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування