Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: поки за участь у діяльності Меджлісу загрожує штраф

П'ятниця, 22 квітня 2016, 11:09

Юрист правозахисного центру "Меморіал" Тетяна Глушкова зазначає, що після рішення Мін'юсту Росії участь у діяльності Меджлісу зараз загрожує штрафом, а не тюремним терміном.

Про це вона розповіла в ефірі "Радіо Крим.Реалії".

"Організацію (Меджліс кримськотатарського народу) внесли не в список екстремістських організацій, а в список організацій, діяльність яких призупинено у зв'язку зі здійсненням екстремістської діяльності - це два різних списку", - говорить юрист.

"Тобто, не список організацій, діяльність яких заборонена, а список організацій, діяльність яких припинена. В даний момент за організацію діяльності Меджлісу або участі в його діяльності людям загрожує штраф від однієї до двох тисяч рублів для організаторів, для учасників - від 500 до однієї тисячі рублів", - зазначила Глушкова.

Як відомо, 18 квітня Мін'юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких призупинено. Цей крок засудила Україна, ряд міжнародних організацій та правозахисників.

У Криму окупаційна влада намагається заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, ініціювавши судовий процес у справі про екстремізм.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування