Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Тука: Стратегії щодо окупованих території Донбасу немає

Понеділок, 2 травня 2016, 23:35
Тука: Стратегії щодо окупованих території Донбасу немає

Стратегії на рівні держави щодо територій Донбасу, тимчасово окупованих проросійськими бойовиками, наразі немає.

Про це в інтерв'ю 5 каналу заявив новопризначений заступник міністра з питань окупованих територій, екс-глава Луганської облВЦА Георгій Тука. 

"Два дні тому мав зустріч з президентом і сказав про це - побачив повне порозуміння - що, нажаль, як керівник області я спостерігав і спостерігаю зараз: відсутність державної стратегії щодо окупованих територій", - зазначив Тука. 

За його словами, він став учасником "стратегічної групи, яка займатиметься саме розробкою "стратегічних рішень".

"Перш за все треба самим собі дати відповідь на три питання, яку ми маємо кінцеву мету: це повернення територій, повернення людей чи повернення територій з людьми. Найскладніше - останнє. Я прихильник саме останнього підходу", - додав він.

Тука додав, що повернення "суто територіальне, без людей" - передбачає виключно військовий шлях вирішення. Але найбільш прийнятний, на його думку, шлях розв'язання проблеми - комбінований - "дипломатично-військовий". 

Він також зазначив, що приступить до роботи 4 травня і має "готовий план роботи" на перші дні.

Як відомо, 29 квітня президент Петро Порошенко відправив Туку у відставку з посади керівника Луганської обласної цивільно-військової адміністрації. Згодом стало відомо, що Туку призначено заступником міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Тука – відомий волонтер. Він очолив Луганську область після звільнення Сергія Тарути. Замість Туки Луганщину довірили Юрію Гарбузу – депутату від БПП, обраному по "мажоритарці" в Луганській області.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування