"Миротворець" опублікував новий список журналістів, що їздили до бойовиків

П'ятниця, 20 травня 2016, 10:40
Миротворець опублікував новий список журналістів, що їздили до бойовиків

Сайт центра "Миротворець" опублікував вибачення за публікацію від 12 травня списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР" і в той же час опублікував оновлений список.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті.

"Багато журналістів вимагали від нас вибачень і ми, нарешті, зрозуміли - чому.
З цього приводу колектив Центру приносить свої щирі вибачення, оскільки список дійсно виявився не першої свіжості", - сказано у заяві.

"Справа в тому, що опублікований на сайті список був отриманий від т.зв. міністра пропаганди терористичної організації ДНР Олени Нікітіної (Пушиліної) в грудні місяці 2015 року та містив трохи більше 4000 записів", - заявили в "Миротворці".

Тому на сайті опублікували "свіжий" список "датований лютим 2016 року, що містить 5412 записів, серед яких 2082 це російські журналісти, а 1816 - журналісти інших країн.

В заяві вказується, що інформація про акредитовані терористичною організацією ДНР журналістів публікується відповідно до статті 17 Конституції України і статті 29 Закону України "Про Інформацію".

Видання Texty опублікувало статистику щодо українських видань, журналісти яких отримали акредитацію на непідконтрольній території.

 

Як відомо, раніше сайт "Миротворець" опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих в так званих "ДНР/ЛНР".

Пізніше Журналістська спільнота, представники Євросоюзу, омбудсман Валерія Лутковська висловили обурення такими діями.

19 травня активісти, що виступили на захист "Миротворця", прийшли у будівлю міністерства інформполітики на зустріч з керівництвом відомства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News