Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій попросить комітет розглянути Онищенка якнайшвидше

Четвер, 16 червня 2016, 10:03

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що попросить профільний комітет якнайшвидше розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка про надання дозволу на зняття депутатської недоторканності і арешт нардепа Олександра Онищенка.

Про це Парубій заявив в коментарі "Українській правді" у четвер.

"Я зранку спитав про це подання, його поки немає у ВР. Я віддав розпорядження, щоб як тільки воно з'явиться, передати його мені. Всі рішення будуть прийматись невідкладно", - сказав він.

Парубій нагадав, що питання перед внесенням до розгляду ВР має розглянути профільний комітет – регламентний комітет.

"Я звернусь до комітету, щоб питання якнайшвидше було розглянуто і внесено до зали", - зазначив Парубій.

Водночас, як повідомила речник Генпрокурора Лариса Сарган, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вирушив до ВР з пакетом документів.

Водночас в коментарі "Українській правді", секретар регламентного комітету Дмитро Лубінець, повідомив, що в разі, якщо буде відповідне розпорядження, комітет може зібратися о 14 годині в четвер, а ввечері питання може бути винесене на розгляд ВР. Якщо ж відповідного прохання від голови ВР не буде, то питання може бути розглянути наступного тижня.

"Якщо документи підписав Генпрокурор, їх передають на голову ВР. Все залежить від того, наскільки швидко він це розпише на нас. Це може бути наступного тижня. Але якщо процедуру треба провести швидко, робиться розпорядження спікера. Велика перерва в засіданні ВР о 14, якщо буде розпорядження спікера ВР, ми екстрено збираємо комітет і розглядаємо це питання", - зазначив Лубінець.

Він нагадав, що згідно закону про регламент, голова ГПУ має бути присутнім на засіданні регламентного комітету.

При цьому Лубінець не зміг спрогнозувати рішення комітету. "Потрібно дивитись і вивчати документи – не робити політичне шоу, а діяти з точки зору закону. Раніше ми йшли назустріч ГПУ", - сказав він.

Згідно з регламентом, передбачено 5 днів на те, щоб депутат, по якому внесено подання на арешт, надав свої пояснення профільному комітету.

Як відомо, у середу НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП просять генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності і арешт Онищенка.

У березні НАБУ проводило обшук у приміщенні Онищенка.

Тоді НАБУ повідомляло, що обшук проводився у справі щодо реалізації природнього газу компанією "Укргазвидобування".

Згодом Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Сам Онищенко тоді заявляв, що за кілька днів до обшуку був на допиті в НАБУ, де, за його словами, його попросили надати компромат на екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, однак він відмовився це робити".

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування