Двоє фігурантів "газової справи Онищенка" вийшли із СІЗО, але їх знову затримали

Середа, 22 червня 2016, 19:51

Двоє фігурантів "газової справи Онищенка" були звільнені з-під арешту після внесення призначеної судом застави. Однак їх знову затримали

Про це "Українській правді" повідомила прес-служба НАБУ.

Згідно з інформацією, Валерій Постний та Олег Рябошапка внесли застави у розмірі 1 млн та 1,5 млн гривень.

Однак детективи НАБУ затримали їх на виході з Лук'янівського СІЗО за підозрою у легалізації доходів здобутих злочинним шляхом (ст. 209) в іншому епізоді, який також стосується договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобуванням".

"З боку невідомих осіб чинилися спроби перешкодити детективам у затриманні підозрюваних. Потім прибули адвокати, які викликали "швидку". Скоріше за все, з метою вивезення підозрюваних і уникнення їхнього арешту", - йдеться у заяві НАБУ.

"До ситуації підключився підрозділ спецоперацій, який забезпечив детективам прикриття. Підозрювані затримані і доставлені до приміщення НАБУ", - додали у відомстві

Коли слідчі дії щодо Постного та Рябошапки завершаться, їх відвезуть до ізолятора тимчасового тримання

Найближчими днями буде розглядатися апеляція на рішення судді Солом'янського суду від 17 червня щодо застав для Постного та Рябошапки.

Як відомо, 19 червня суд арештував на 60 днів всіх 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій фігурує нардеп Олександр Онищенко.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд. – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Раніше "Українська правда" писала, що серед співучасників злочинів, у яких звинувачується депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко, фігурують близько 20 людей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування