В "Опоблоці" вже кажуть, що складуть мандати для перевиборів

Понеділок, 11 липня 2016, 11:52

Фракція "Опозиційного блоку" може скласти депутатські мандати для того, щоб добитися розпуску парламенту і оголошення дострокових виборів.

Про це у понеділок під час засідання погоджувальної ради заявив голова фракції Юрій Бойко.

За його словами, причиною цього є неякісна робота Верховної Ради.

"Позиція нашої фракції – ми готові здати 43 мандати. Нам потрібно ще 80 там з копійками для того, щоб парламент цей перестав існувати і люди обрали новий склад парламенту, який буде більше відповідати", – сказав він.

Перед цим, за його словами, "Опоблок" вимагає прийняття нового закону про вибори, оскільки нинішній робить можливими підкупи виборців та фальсифікацію результатів голосування.

У свою чергу голова Верховної Ради Андрій Парубій відповів Бойкові, що вважає спроби добитися розпуску парламенту не українськими, оскільки декому, за його словами, не подобається, що Рада здатна якісно боротися з корупцією і опиратися російській агресії на сході України.

"Мені видається, що тема дочасних виборів власне спрямована на те, щоб зупинити країну на шляху реформ, щоб зупинити країну під час війни. І мені видається, пане Юрію – це моя думка, ви висловлювали свою думку – це не є український сценарій", – сказав він.

Як відомо, для розпуску парламенту треба, щоб як мінімум 150 депутатів склали мандати. Наразі Верховна Рада складається з 416 замість 450 депутатів – менша кількість пояснюється тим, що останні вибори не відбувалися в окупованому Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей.

Таким чином, якщо депутати "Опозиційного блоку" дійсно складуть мандати, для розпуску Ради треба буде, щоб так вчинили ще 74 депутати.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування