Онищенко не братиме участі в Олімпіаді

Вівторок, 5 липня 2016, 15:07

Народний депутат Олександр Онищенко, якого у вівторок парламент позбавив недоторканності, не братиме участі в Олімпіаді.

Про це він сказав у коментарі "Українській правді".

На запитання, чи вважає він можливою свою участь у літній Олімпіаді, Онищенко відповів "Ні, Олімпіада скасовується".

У свою чергу міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив, що не підпише наказ про включення до складу національної олімпійської збірної Олександра Онищенка.

"У зв’язку із cьогоднішніми рішеннями Верховної Ради по народному депутату Онищенку - розгорілася дискусія з приводу його поїздки на літні Олімпійській ігри у Ріо-де-Жанейро. Як відомо, він має олімпійську ліцензію в дисципліні конкур", – написав Жданов у Facebook.

"Для мене тут не може бути жодних дискусій. Я не підпишу наказ про включення пана Онищенка до складу національної олімпійської збірної команди нашої держави. Людина, яка перебуває під слідством за підозрою у корупції, не може представляти Україну на Олімпійських іграх", – наголосив він.

На думку міністра, натомість "пан Онищенко має давати пояснення слідчим НАБУ та Генпрокуратури і вчасно з’являтися на допити".

Як відомо, Онищенко захоплюється кінним спортом, він є членом правління Федерації з кінного спорту.

 
Онищенко не поїде на олімпіаду
фото з facebook онищенка

Раніше, Онищенко заявив, що перебуває в Австрії.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомляв, що Онищенко вилетів з Києва до Мінська.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у вівторок підтвердив, що Онищенко зараз перебуває не в Україні.

"Онищенка нема в Україні. За останньою інформацією, він не в Україні, і не у Відні, як казали. Я не можу сказати багато, але я скажу: у Відень через Мінськ не літають", – сказав Холодницький.

Як відомо, Рада дала згоду на притягнення до відповідальності, затримання та арешт Онищенка. За це проголосували 275, 265 та 263 депутати відповідно.

За даними слідства, Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через "псевдобіржі", що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд гривень.

Керівниками злочинного угрупування крім самого депутата вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування