РосЗМІ назвали начальника розвідки ГУР МОУ організатором "диверсії" у Криму

Субота, 13 серпня 2016, 12:52

Російські ЗМІ з посиланням на дані джерел у спецслужбах РФ заявили, що організатором "диверсії" у анексованому Криму був начальник розвідки 37 батальйону 56-й  бригади Головного управління розвідки Міноборони України Володимир Сердюк.

Таке повідомлення розповсюдила прокремлівська агенція РІА Новости. У повідомленні йдеться про те, що на територію анексованого Криму було закинуто три диверсійні групи - одна з 4 осіб та дві - по 5 осіб.

"Він (Сердюк) приїжджав у Херсонську область для координації дій диверсантів і забезпечення їх відходу", - йдеться у повідомленні. 

"Крім Сердюка до диверсійної групи, яку співробітники ФСБ виявили в ніч на 7 серпня на кладовищі в районі н.п. Суворове поблизу Армянська, входили командир взводу розвідки 37-го батальйону лейтенант Олексій Сандул, офіцер ГУР з позивним "Лис" Олег Дмитренко, розвідник Олександр Кирилов, а також Олег Москвітін, проте його під час бою на цвинтарі не було", - зазначено у повідомленні.

Крім того, джерело повідомило, що агент під позивним "Юзеф" мав організувати закладення муляжів бомб в аеропорту Сімферополя з метою перевірити дії правоохоронних органів Криму.

"Агент отримав конкретну інструкцію по типам муляжів - від пляшки з мобільним телефоном і проводами до чотирьох шматків мила з годинником і проводами", - пишуть РІА Новости.

Як відомо, 7 серпня на адмінкордоні між Кримом і Херсонською областю було припинено пропуск громадян.

Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

За попередніми даними Головного управління розвідки Міністерства оброни України, Панов сам приїхав до Криму, де його затримали.

Радник глави МВС Антон Геращенко раніше заявив, що Андрій Захтій, якого Росія видає за українського диверсанта, – це антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая".

11 серпня російський телеканал оприлюднив відео допиту українця Євгена Панова, якого російські спецслужби підозрюють в організації диверсії в Криму. На змонтованому зі шматків відео Панов дає зізнавальні свідчення.

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування