Ситник сподівається, що британці змінять практику й видадуть Онищенка

Понеділок, 15 серпня 2016, 15:17

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник сподівається, що Великобританія видасть Україні Олександра Онищенка, в іншому разі буде заочний суд.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок.

"Зараз закінчуємо – значний обсяг матеріалів, який треба перекласти для того, щоб виставити в Інтерполі. Зараз цей переклад закінчується – ми офіційно запускаємо документи в Інтерпол", – повідомив Ситник.

"Так, я вивчав практику – фактично немає випадків, коли з Британії видавали (підозрюваних), але в мене є сподівання, що у зв’язку з тим, що це новостворений орган – НАБУ, у створення якого великий внесок зробила саме Великобританія – можливо, це буде приводом змінити цю практику", – заявив він.

"І, по-друге, по цій справі дуже багато арештовано майна – і коштів, і рухомого, і нерухомого. І наша Верховна Рада все ж запустила і внесла зміни відповідно щодо спеціального розслідування за відсутності підсудного, – тому можливо, якщо навіть припустити, що не закінчиться нічим його повернення, хоча ми будемо до останнього вживати заходи, щоб повернути й запустити процес екстрадиції – є можливість повернути в бюджет кошти", – додав директор НАБУ

За його словами, це важливе завдання з огляду на дефіцит державного бюджету.

Як відомо, Онищенка та ряд його поплічників звинувачують у незаконному привласненні коштів державної компанії "Укргазвидобування" та завданні державі збитків на суму 1,6 млрд доларів.

5 липня Верховна Рада за зверненням Генеральної прокуратури дала згоду на позбавлення його недоторканності, затримання та арешт.

Онищенко заявляв, що перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

9 серпня Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП про надання дозволу на затримання народного депутата Олександра Онищенка.

10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук депутата Верховної Ради з групи "Воля народу" Олександра Онищенка.

Генеральний секретаріат Інтерполу вивчає документи на оголошення його в міжнародний розшук

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування