Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко визнав психологічний тиск на працівників НАБУ

Четвер, 18 серпня 2016, 13:41
Луценко визнав психологічний тиск на працівників НАБУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко визнав, що прокурори психологічно тиснули на затриманих співробітників Національного антикорупційного бюро.

Про це він сказав на брифінгу у четвер у Києві.

Відповідаючи на запитання кореспондента УП, чи випливає з того, що після наказу генпрокурора відпустити НАБУшників це сталося лише вночі, висновок, що працівники ГПУ не послухали генпрокурора, глава НАБУ Артем Ситник сказав: "Виглядає, що так, відверто кажучи".

Водночас генпрокурор Юрій Луценко озвучив свої претензії до працівників ГПУ:

"Моя претензія перша... Я дізнався про це все в районі пів на п'яту із ЗМІ. Я вважаю першою претензією – те, що я цього не знав. Більше того, заступник генпрокурора по слідству також про це не знав".

"Друге – в районі десь п'ятої я вийшов на Артема Сергійовича, бо він також був у відрядженні у Львові і ми декілька разів провели перемовини. Я спілкувався з Гуцуляком і дав йому наказ. Я сказав припинити блокування спецназу, вони мають вивести, хоча цьому оцінку має дати слідство і друге відпустити людей", – зазначив Луценко.

"Після цього всього слідчі повернулися лише о 6-7 годині, я був в літаку, приземлився десь о 23, а о 23.50 мені повідомили, що їх везуть у НАБУ", – сказав генпрокурор.

"Але принципово не години. Принципово – як можна два з половиною листки допиту вести чотири години. Це означає як мінімум психологічний тиск", – зазначив він.

Як повідомялося, раніше депутат Єгор Соболєв повідомляв, що заступник генпрокурора Юрій Столярчук був присутній на допиті.

Як відомо, 12 серпня Генеральна прокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 у Києві, що здійснював зняття інформації про дії працівників прокуратури.

Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ 3 співробітників прокуратури 12 серпня в Києві, які здійснювали зовнішнє спостереження за слідчим ГПУ Дмитром Сусом.

В ГПУ заявили, що стеження було незаконним, у той час як НАБУ стверджують, що мали відповідне рішення суду. Генпрокуратура почала розслідувати бійку. 

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що до працівників НАБУ після затримання застосовували незаконні заходи фізичного і морального впливу.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: