Манафорта варто допитати у справі Лавриновича - Лещенко

П'ятниця, 19 серпня 2016, 10:48

Депутат Сергій Лещенко вважає, що ГПУ має подати запит в США з проханням про допит екс-радника Віктора Януковича Пола Манафорта у справі екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Про це він сказав в п'ятницю на прес-конференції.

"Існують документи, що пан Манафорт був причетний до підготовки звіту кампанії "Scadden", який стосувався справи Юлії Тимошенко за часів Януковича. Є документи, які вказують на те, що пан Манафорт безпосередньо переглядав цей звіт, його редагував перед публікацією і давав рекомендації про зміст цього звіту", - сказав Лещенко.

За словами нардепа, цей епізод вимагає окремого розслідування і, на його думку, "якщо б слідство допитало пана Манафорта у справі "Scadden", він може пролити подробиці, яких не вистачає для засудження пана Лавриновича".

13 липня 2015 року Генпрокуратура пред'явила Лавриновичу звинувачення в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) в зв'язку з залученням американської юридичної фірми Scadden в справі проти України в Європейському суді з прав людини.

Оплата послуг юристів кваліфікована слідством як розтрата шляхом зловживання службовим становищем держкоштів в сумі понад 8,5 млн грн.

18 серпня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про вручення Лавриновичу повідомлення про підозру.

В той же день, управління зв'язків з громадськістю Генпрокуратури повідомило, що обвинувальний акт в кримінальному провадженні щодо Лавриновича найближчим часом спрямують до суду.

Дії Лавриновича кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службова підробка) Кримінального кодексу України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...