Стан Умерова погіршився, він знепритомнів

Неділя, 21 серпня 2016, 15:14
Стан Умерова погіршився, він знепритомнів

Стан здоров'я заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в неділю різко погіршився.

Про це повідомила в Facebook його дочка Айше Умерова.

"Сьогодні татові в лікарні стало погано: тиск впав, дуже зблід, посилився тремор, викликаний хворобою Паркінсона, і він знепритомнів на деякий час", - написала вона.

За словами дочки, Умерова швидко вдалося привести до тями.

Вона зазначила, що йому стало зле близько 11:35, коли вона була поруч і вчасно викликала медсестру і чергового лікаря.

"Скоріш за все, це викликано стрибками цукру в крові (а у нього цукровий діабет), адже нерегулярне харчування - всього двічі на день з величезною перервою з 6 години вечора аж до 11 години наступного дня - при такому діагнозі просто неприпустиме. І плюс, гіпертонічний криз, що трапився 11 серпня, коли його в передінфарктному стані госпіталізували із зали суду", - вважає Умерова.

За її словами, після того, як батько прийшов до тями, його оглянув черговий лікар і доручив медсестрам контролювати його тиск, вимірюючи показники кожні 15 хвилин.

"Татові дали телефон на пару годин, щоб він міг нам повідомити про свій стан. Останній раз, перед тим як віддати телефон, я з ним розмовляла - йому вже трохи краще, але голос дуже слабкий", - написала Айше Умерова.

Вона додала, що за дві години жодна медсестра не зайшла і не проконтролювала стан батька.

"Поїдемо до нього о 17.00 - знову викличемо чергового, раз там персонал ставиться так байдуже!", - написала Умерова.

У свою чергу захисник Умерова Микола Полозов в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив, що у заступника глави Меджлісу хворе серце і діабет, а у психіатричному стаціонарі йому не надають необхідної медичної допомоги, та не витримується дієта, яка необхідна при діабеті. 

"Їжу у клініці Умеров не вживає, йому їжу привозять лише родичі, яких пускають до  нього не кожен день", - додав Полозов. 

"За того нервового напруження та тиску, яких Умеров зазнає, все йде до того, що він може і померти за таких обставин - у психіатрічній лікарні", - зазначив адвокат. 

Полозов закликав українську державу приділити максимальну увагу до Умерова як громадянина України та звернутися до РФ та не допустити подібних знущань над Умеровим. 

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Умерова взяли на підписку про невиїзд.

21 липня районний суд Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало погано в суді, його ушпиталили. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу. 

Ільмі Умерова помістили в дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Раніше адвокат Микола Полозов заявляв, що "при поточному стані здоров'я Умерова переміщення небезпечне для його життя".

18 серпня адвокат Ільмі Умерова Едем Смедляєв повідомив, що йому не дозволили зустрітися з підзахисним.

19 серпня дочка Умерова повідомила, що членам сім'ї та адвокатам дозволили з ним бачитися вдень з 11.00 до 13.00 і ввечері з 17.00 до 18.00.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...