Суд дозволив заочне розслідування щодо Єжеля

Понеділок, 22 серпня 2016, 18:29

Печерський райсуд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-міністра оборони України Михайла Єжеля.

Таким чином суд задовольнив клопотання Головної військової прокуратури.

У прес-службі Генпрокуратури нагадали, що Єжель обґрунтовано підозрюється у зловживанні службовим становищем.

Згідно з інформацією, він умисно, в інтересах третіх осіб упродовж 2011 - 2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата компослуг, спожитих суб’єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджету без подальшої компенсації (суб’єкти підприємницької діяльності були задіяні у наданні послуги з харчування особового складу Збройних Сил України).

Таким чином, екс-міністр завдав збитків державі на загальну суму близько 43 млн грн.

"Підозрюваного оголошено в державний розшук та вжито заходів щодо його оголошення у міжнародний розшук; судом надано дозвіл на затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначили у ГПУ.

Стаття, за якою підозрюють Єжеля, передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як відомо, Єжель очолював Міністерство оборони з 11 березня 2010 по 8 лютого 2012 року, за часів екс-президента Віктора Януковича.

У квітні 2013 року Янукович призначив його послом у Білорусі.

В 2015 році президент Петро Порошенко відкликав Єжеля з посади посла у Мінську.

У Генпрокуратурі повідомляли, що розшукують Єжеля як підозрюваного у справі про розтрату державних грошей, але він втік у Білорусь.

У квітні 2015-го білоруська прокуратура відмовилась відповідати на запит ГПУ щодо того, чи справді Єжель лікується у Мінську.

Згодом Єжель повідомив, що разом із сім'єю живе у Білорусі, і повернеться, коли в Україну в тому випадку, якщо будуть гарантії його безпеки й з нього знімуть звинувачення.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування