Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: серед тих, хто підтримав акцію Савченко, є провокатори

Вівторок, 9 серпня 2016, 11:45

Радник голови СБУ Юрій Тандіт підтвердив, що серед учасників акції, організованої у понеділок Надією Савченко під АП щодо звільнення українських заручників у Росії, були провокатори.

Про це він заявив у інтерв'ю "Радіо Свобода".

Ведучий програми нагадав слова звільненого з російського полону Геннадія Афанасьєва, який відмовився брати участь у акції Савченко, заявивши, що ця акція виглядає підозріло і її підтримують такі особи, як Вікторія Шилова і Надія Курамшина, яких пов'язують з Віктором Медведчуком, а також помічниця одіозного депутата Держдуми Росії Євгена Федорова, пропагандистка проекту Кремля, так званої "Новоросії", Марія Катасонова.

Вікторія Шилова
Вікторія Шилова
Надія Курамшина (справа)
Надія Курамшина (справа)

У відповідь Тандіт заявив, що всі ці три жінки "проходять по даних СБУ".

Марія Катасонова
Марія Катасонова

"Ми уважно за ними спостерігаємо. Дійсно, ця жінка, про яку ви спочатку говорили (Курамшина – ред.), брала участь у різних акціях проти цілісності України, у тому числі і в Одесі", – сказав радник голови СБУ.

Він заявив, що вважає Курамшину провокатором і додав, що особисто бачив її на мітингу Савченко.

"Можу сказати про те, що, дійсно, наших багатьох відомих справжніх патріотів будуть використовувати "втемну" для того, щоб розгойдувати ситуацію зсередини і дискредитувати нас як державу. Але ми цього не допустимо", – заявив Тандіт.

Як відомо, раніше Савченко заявила, що, на її думку, влада України робить недостатньо для звільнення українських заручників у Росії і оголосила у зв'язку з цим чергове голодування, а також організувала у понеділок акцію протесту під Адміністрацією президента.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування