МВС готує зміни до закону: підкоряйся поліції – потім оскаржуй

Понеділок, 26 вересня 2016, 10:10
МВС готує зміни до закону: підкоряйся поліції – потім оскаржуй

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков планує ініціювати законодавче закріплення Верховною Радою презумпції правоти поліцейського.

Про це він пише у своєму Facebook в понеділок.

"Імператив презумпції правоти поліцейського повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй", – заявив глава МВС.

"Це обмеження громадянських свобод? Ні! Це правило безпеки – через процедуру порядку лише на дуже короткий час відстрочує права громадянина на апеляцію дій поліцейського", – стверджує Аваков.

"Це висока відповідальність і високі права для поліції? Так! Але іншого шляху немає. Поліція, яку ми реформуємо, повинна і буде отримувати і більше прав і більше довіри суспільства. Іншого шляху побудови ефективної правоохоронної системи немає. Потрібно вдосконалювати і поліцейські сили, розширюючи їх рівень як компетентності, так і відповідальності за забезпечення свобод кожного. Розширюючи апріорі рівень довіри", – заявив міністр.

За словами Авакова, в пакеті законодавчих ініціатив щодо забезпечення безпеки, що готується до внесення в парламент, МВС буде пропонувати парламентаріям імплементувати цю норму в законодавчому полі.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко після подій в Дніпрі, де в перестрілці загинули двоє поліцейських, також писав про необхідність посилення законодавства в частині відповідальності за непокору поліції:

"Ця трагедія повинна стати поворотним моментом у ставленні громадян і поліції. Неприпустимо більше панібратське і хамське ставлення у співробітникам поліції", – заявив Геращенко.

"Усі їхні накази – покласти руки на торпеду, вийти з машини і повернутися спиною, вийняти руки з кишень та інші мають виконуватися беззаперечно! А в разі невиконання законних вимог поліцейського, до громадянина, який їх не виконує мають бути негайно застосовані всі сили і засоби передбачені законом про поліцію", – вважає він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...