Захоплений біля Авдіївки бойовик: Я отримав наказ взяти промзону

Середа, 1 лютого 2017, 13:58

Бойовик, якого сили АТО захопили 29 січня під час боїв біля Авдіївки, заявив, що наказ захопити авдіївську промислову зону він отримав від своїх ватажків.

Про це свідчить відеозапис допиту полоненого бойовика, оприлюднений 1 лютого Службою безпеки.

Терорист на прізвисько "Голова" у 2014 році приєднався до бандформування "Восток", у 2016 році перейшов до іншого озброєного угруповання т.зв. "ДНР".

Він розповів, що в авдіївську промзону потрапив 27 грудня 2016 року у складі групи з 7 осіб. Завдання отримував від командира взводу з позивним "Слон".

"29 січня 2017 року моїм керівництвом було поставлено завдання перейти в наступ з метою захоплення авдіївської промзони. В результаті бою ми зазнали великих втрат, змушені були відступати", – розповідає бойовик.

"Під час відступу отримав осколкове поранення в голову і руку. Був взятий у полон військовослужбовцями Збройних сил України. Воював за "ДНР", тому що потрібні були гроші", – заявив він.

Як відомо, загострення в авдіївській промзоні почалося у неділю 29 січня вранці і триває досі.

За даними сил АТО, рано вранці бойовики почали обстріли, а потім штурм позицій сил АТО.  Після відбиття атаки, вони спробували повторити наступ ще раз в районі 13 години, однак знову зазнали поразки.

Бойовики стверджують, що обстріли почали українські військові.

Обидві сторони зазнали значних втрат.

Було знищено ініціатора атаки Грека А.В., "комбата" так званого батальона "Восток" (1 батальйон 11 полку окупаційних військ РФ)

Сили АТО затримали трьох поранених бойовиків, коли сили АТО вступили в бій із ДРГ противника. Двоє бойовиків загинули від ран. Одного передали в СБУ. Повідомлялось, що затриманий дає свідчення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування