"Радикали" пропонують забирати мандат у нардепів з подвійним громадянством

Середа, 22 лютого 2017, 11:04

Голова фракції РП Олег Ляшко заявив, що його політсила ініціюватиме законопроект, згідно із яким  депутатів із подвійним громадянством позбавлятимуть мандата.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді у середу.

За його словами у парламенті багато депутатів із кількома громадянствами.

"Оскільки Конституція забороняє подвійне громадянство, а жодної санкції за це не передбачено, ми маємо тут депутатів, які крім українського громадянства мають російське громадянство, мають громадянство інших країн. Ми вважаємо, що в умовах відбиття російської агресії це абсолютно неприпустима річ", - сказав він.

"Ми вимагаємо від СБУ оприлюднити дані, хто з народних депутатів України регулярно їздить до Москви, і поінформувати суспільство, з якою метою ці нардепи їздять до Москви", - додав він.

Водночас Ляшко заявив, що РП вимагає від СБУ порушити кримінальні справи проти осіб, які мають подвійне (і більше) громадянство.

"Пропоную колегам з інших фракцій долучитися до підписання законопроекту, який передбачатиме відповідальність за наявність іншого, ніж українське громадянство. Ми пропонуємо народних депутатів України, які мають інше ніж українське громадянство позбавляти мандата народного депутата України", - сказав Ляшко.

Він додав, що подібна норма має стосуватися також держслужбовців. У разі виявлення подвійного громадянства, за словами Ляшка, такий чиновник повинен бути звільненим і притягнутим до кримінальної відповідальності.

Олександр Шумілін, УП

    

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування