Бойовика "Гіві" підірвали в його кабінеті – ЗМІ

Середа, 8 лютого 2017, 08:19
Бойовика Гіві підірвали в його кабінеті – ЗМІ

Командира батальйону бойовиків "Сомалі" Михайло Толстих із позивним "Гіві" убили в його ж кабінеті.

Про це повідомило російському агентству "Интерфакс" джерело в так званих "правоохоронних органах ДНР"

"У кабінеті Толстих у Донецьку прогримів вибух і почалася пожежа. Гіві на той момент був на робочому місці", – сказало джерело.

Співрозмовник не виключив, що теракт міг організувати Київ у зв'язку з "активною участю Толстих в обороні Донецька під час останнього загострення ситуації".

"Він в останні дні разом зі своїм батальйоном обороняв Донецьк, беручи участь у боєзіткненнях на авдіївському напрямку", – заявив співрозмовник агентства.

А російська "Новая газета" пише: "За попередньою інформацією, у штаб, де перебував Толстих, вистрілили з гранатомета. "Гіві" загинув у своєму кабінеті".

За даними командування бойовиків, убивство сталося о 06:12 середи за місцевим часом.

У "прокуратурі ДНР" покладають відповідальність за вбивство Толстих на українську диверсійно-розвідувальну групу.

"Цей теракт і вбивство Арсена Павлова (Мотороли), яке відбулося раніше, – ланки одного ланцюга. За терактами стоять українські спецслужби, які вживають зусилля з дестабілізації обстановки в республіці. Безпосередніми виконавцями є диверсійно-розвідувальні групи", - заявив "Интерфаксу" представник "прокуратури".

За його словами, "за гарячими слідами" вже вийшли на ймовірних виконавців.

У свою чергу, радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт сказав, що інформацію про смерть "Гіві" треба перевірити.

Як відомо, за останні два роки на окупованій частині Донбасу багатьох "польових командирів" бойовиків убили не в боях. Не виключено, що за цим стоять російські спецслужби, хоча проросійські бойовики звинувачують у цих смертях українських бійців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування