Мельничук заявив про вихід із коаліції

Четвер, 16 березня 2017, 10:06

Народний депутат з групи "Воля народу" Сергій Мельничук заявив, що виходить з парламентської коаліції.

Таку заяву він зробив у четвер з трибуни Ради.

Мельничук передав відповідну заву спікеру Андрію Парубію.

Він пояснив свій крок тим, що голова Ради "систематично порушує регламент" і "зробив з парламенту чебуречну". Також нардеп обурений подіями, які сталися в Раді в середу, 15 березня, коли до сесійної зали прийшли правоохоронці, а віце-спікер Оксана Сироїд закрила засідання.

"Я не можу далі знаходитись в коаліції, яка веде до такого бардака. Я виходжу з коаліції, ось моя заява", - сказав Мельничук.

Деякі депутати зустріли цю заяву оплесками.

Як відомо, Мельничук у минулому був командиром добровольчого батальйону "Айдар". Був обраний до Ради за списком Радикальної партії, але залишив її і увійшов до групи "Воля народу".

У лютому Парубій заявив, що у нього немає повноважень підраховувати членів коаліції. Спікер нагадав, що крім двох фракцій в коаліцію входить багато позафракційних депутатів і в нього "немає достатніх даних, щоб назвати кількість цих депутатів".

У середу, 15 березня, вранці віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд закрила ранкове засідання парламенту, пояснивши це тим, що до сесійної зали незаконно увійшли працівники поліції Донецької області.

Після закриття засідання на парламентську трибуну вийшов представник поліції Донецької області і розповів свою версію конфлікту за участю народного депутата Володимира Парасюка 14 березня на Донбасі.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News