Вбивство Вороненкова: у слідства є альтернативна справі Януковича версія

Четвер, 23 березня 2017, 13:59

Слідчі у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова розглядають дві попередні версії, одна з яких не пов'язана зі справою про держзраду Януковича.

Про це на брифінгу в четвер заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, прокуратура бачить дві можливі причини злочину – вбивство Вороненкова як свідка у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича, але також і як людину, що колись ліквідувала схему величезної контрабанди, яку організувала ФСБ під прикриттям президента Росії Володимира Путіна.

Генпрокурор нагадав, що раніше Вороненков працював у Федеральній службі протидії наркотикам та контрабанді РФ, і підрозділ, якій він очолював, розкрив величезну схему контрабанди Федеральної служби безпеки Росії.

"За наслідком цього розслідування було звільнено декілька десятків генералів ФСБ і зокрема людину, яка пізніше обіймала посаду у службі безпеки "Роснафти", котрою керує Сечин (Ігор - ред.), особа, достатньо сильно наближена до президента Російської Федерації", - розповів генпрокурор.

Луценко повідомив, що забрав розслідування цієї справи від Нацполіції і передав прокуратурі Києва. Очолює слідство перший заступник столичного прокурора Павло Кононенко.

Як відомо, Вороненкова вбили у четвер, коли він виходив з готелю із своїм охоронцем. Невідомий відкрив по них вогонь. Охоронець поранений. Він зміг застосувати зброю у відповідь і поранив нападника. Обидва - у лікарні.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Слідство розглядає пріоритетною версію дій Російської Федерації.

Читайте також "Довідка: Хто такий Вороненков і що він робив в Україні"

Євген Кізілов, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування