На Луганщині біля намету "блокадників" знайшли вибухівку. Там кажуть про провокації

Субота, 4 березня 2017, 14:15
На Луганщині біля намету блокадників знайшли вибухівку. Там кажуть про провокації

На Луганщині під мостом, де розташований намет учасників "Торгової блокади Донбасу", поліція виявила вибухові речовини.

Як повідомили в поліції Луганської області в суботу, під час проведення слідчо-оперативних дій, під однією з опор мосту, де розташовано намет активістів-блокадників, співробітниками поліції виявлено міна "МОН-50", граната, близько двох кілограмів тротилу із необхідними пристроями для здійснення вибухів, димові шашки, патрони.

У повідомленні зазначено, що міст проходить над залізничною колією 42 км залізничного шляху між станціями Шепілове - Світланове, розташованому у м. Золоте-1 Попаснянського району.

Поліція повідомила, що на місці, де розташовані намети активістів-блокадників проводяться оперативно-слідчі дії, працюють експерти криміналісти-вибухотехніки, проводиться ретельне обстеження території.

Даний факт внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

У свою чергу у "Штабі блокади торгівлі з окупантами" заявили про провокації. 

"3 березня після виїзду більшої частини учасників блокади на редути, на базу "Штабу блокади" у Лисичанську прибули посилені наряди поліції Луганської області. Вони вимагали надати доступ до приміщень аби провести обшук. За їх словами, вони отримали інформацію, нібито всі кімнати забиті зброєю. Оскільки не було законних підстав на обшук приміщень, "делегацію" не пустили, але дозволили двом представнкам поліції пройти до приміщення разом із черговим по Штабу. Як завжди, нічого незаконного знайдено не було", - йдеться у повідомленні.

"Вранці 4 березня історія отримала продовження. На редут "Богдан" прибула та ж поліція Луганської області і повідомила про те, що їй надійшла заява, нібито міст, під яким розміщено редут, заміновано. Заява здалась дивною, оскільки прямо навпроти редуту щодобово вартує "бобік" поліції Луганської області. Проте, "делегація" була допущена до огляду моста. В кущах правоохоронцями було знайдено речовину, схожу на тротил, граната РГД-5 і набої. При цьому, все було у розібраному стані, у вигляді "конструктору", - заявили у "Штабі". 

Учасники "блокади" заявили, що їм "було запропоновано покинути місце блокування". 

"Вранці до квартири Анатолія Віногродського "Гала", координатора Штабу блокади, прибула поліція із такою ж заявою, про зберігання, нібито, бойової зброі. ... Штаб блокади заявляє про те, що дані події є провокацією. ... Блокада торгвлі продовжується", - заявили у "Штабі". 

 

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

25 лютого повідомлялося, що учасники блокади Донбасу відкрили новий редут в районі селища Новотроїцьке Донецької області.

28 лютого штаб блокади ОРДЛО відмовився вести переговори із прем’єр-міністром.

1 березня штаб блокади заявив про відкриття мобільного посту на трасі Курахове-Мар'їнка.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
Чи може дзвінок чи відео з полону змінити статус зниклого безвісти – пояснює Координаційний штаб
13:38
Вночі основною ціллю росіян був Івано-Франківськ – ПС
13:25
фотоУ Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураження 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
12:43
МВС: Жодного випадку контрабанди зброї з України не зафіксовано
12:39
оновлено В Україні вила тривога: у Дніпрі пролунали вибухи
Усі новини...