Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Насіров встав і пішов. Суд розпочався

Понеділок, 6 березня 2017, 09:53

Засідання суду щодо відводу судді Бобровника, який розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову, розпочався.

Питання розглядає суддя Олена Букіна, яка станом на 10:45 зайшла до зали.

Сам Насіров всю ніч перебував у будівлі суду, оскільки активісти, побоюючись, що він утече, не відпускали його з будівлі.

 
Роман Кравець, УП

Перед засіданням, Насіров, захист якого стверджував,що йому зробили операцію, а лікар "Феофанії" - що в нього інфаркт, сам встав і пішов.  

 
Насіров йде сходинками
Роман Кравець

Він відмовлявся відповідати на питання журналістів, лише сказав, що краще почувається.

На вулиці перед будівлею суду декілька хлопців з нацкорпусу, машинами заблоковані виїзди.

Перед цим вночі, вже після того, як сплив 72-годинний термін його затримання, Насіров дав декілька інтерв'ю  журналістам.

Як відомо, Насірову в ніч на п’ятницю вручили підозру – при цьому йому стало зле. За словами адвокатів, підозру голові ДФС вручали, коли він уже був непритомний.

Насіров перебував в лікарні, адвокати повідомляли, що нібито лікарі діагностували в нього інфаркт.

Згодом адвокат голови Державної фіскальної служби Олександр Мірошник заявив, що Насірову роблять операцію.

У НАБУ повідомили, що Насірова транспортують до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я, після чого буде вирішено питання про його участь у судовому засіданні персонально чи  за допомогою скайп-зв'язку. 

Згодом стало відомо, що Насірова доправили до Інституту кардіології, але там  кілька нардепів не давали представникам НАБУ відправити його на обстеження. Зокрема, на місці перебували нардепи від БПП, зокрема Гліб Загорій, Валерій Давиденко та Олександр Третьяков. 

Адвокати Насірова заявили про значну кількість процесуальних порушень під час його транспортування з "Феофанії" та вважають дії співробітників НАБУ та САП незаконними.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Оксана Коваленко, Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування