Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пєсков звинуватив у вбивстві Вороненкова "небезпечне середовище"

Субота, 1 квітня 2017, 18:50
Пєсков звинуватив у вбивстві Вороненкова небезпечне середовище

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков висловив надію, що українська сторона зможе провести необхідне розслідування вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ABC News, пише "Газета.ru".

"Це жахлива трагедія, і ми насправді сподіваємося, що українська сторона зможе провести необхідне розслідування цього. Це справжня трагедія", - заявив Пєсков.

За його словами, "людина, яка залишила батьківщину і вирішила переїхати до Києва, на жаль" опинилася в країні і в місті, де "все більше домінує роль націоналістичних і ультраелементів".

"І дуже небезпечне середовище. І ми жаліємо його сім'ю, його дітей. І ми сподіваємося, що буде проведено необхідне розслідування", - сказав Пєсков.

Як відомо, Денис Вороненков переїхав із родиною із Росії до України й у грудні 2016 року отримав громадянство України. Він дав свідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича про державну зраду.

У Росії Вороненкова оголосили у розшук, звинувачуючи в шахрайстві. Захист колишнього депутата Держдуми за 10 днів до його вбивства повідомивправоохоронним органам Росії його адресу в Києві.

23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.

За даними українських правоохоронців, Вороненкова застрелив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який служив у Нацгвардії і виконував завдання російських спецслужб.

СБУ перевіряє, чи причетний вбивця Вороненкова до ФСБ.

Українська влада попередньо підозрює руку Москви у вбивстві Вороненкова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...