Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У прокуратурі розповіли, який статус має Гужва у справі про сепаратизм

Четвер, 28 вересня 2017, 16:34

Колишній голова холдингу "Вести", а зараз головред "Страни" Ігор Гужва має статус свідка у справі про сепаратистські дії журналу "Вести.Репортер" у 2014 році.

Про це повідомила в коментарі "Українській правді" речник прокуратури Києва Надія Максимець.

Вона пояснила, що це кримінальне провадження розслідується управлінням СБУ у Києві та Київській області за ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

За словами Максимець, слідство підозрює, що в журналі "Вести.Репортер" друкувалися статті із закликами до зміни меж території України та порушення порядку, встановленого її Конституцією.

Як стало відомо УП із власних джерел, слідство у цій справі безпосередньо в діях самого Гужви ознак кримінального злочину на даний час не вбачає.

Крім того, відповідаючи на запит "Української правди", прес-служба столичної прокуратури підтвердила, що 20 вересня повідомила головному редактору інтернет-видання "Страна" про завершення досудового розслідування у справі про вимагання Гужвою 10 тисяч доларів у народного депутата Дмитра Лінька.

Там додали, що журналісту надали можливість ознайомитись з усіма матеріалами кримінального провадження, після чого обвинувальний акт стосовно Гужви буде скеровано до суду.

Як повідомлялося, 26 вересня головред "Страни" заявив, що правоохоронці завершили розслідування у справі про вимагання ним 10 тисяч доларів у нардепа Дмитра Лінька і скоро віддадуть його під суд.

Тоді ж Гужва пожалівся, що влада "фабрикує" проти нього ще чотири кримінальні провадження, серед яких справа про сепаратизм журналу "Вести.Репортер", порушена в 2014 році.

У квітні Гужва казав, що це провадження "не клеїться" і є "фейковим".

Оксана Коваленко, Євген Кізілов, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...