Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Малофєєва, який фінансував бойовиків, оголошено у міждержавний розшук

Субота, 25 листопада 2017, 14:29
Малофєєва, який фінансував бойовиків, оголошено у міждержавний розшук

Російського прокремлівського олігарха Костянтина Малофєєва, який підозрюється у фінансуванні бойовиків ОРДЛО, оголошено у міждержавний розшук, а досудове розслідування щодо нього зупинено. 

Про це йдеться у відповіді заступника голови, начальника головного слідчого управління Нацполіції Віталія Невгада на запит нардепа Сергія Лещенка. 

Зазначається, що під час досудового розслідування отримано докази причетності Малофєєва до вчинення злочину за ч.5 ст.260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", складено та повідомлено про підозру "у спосіб, передбачений главами 6, 11 та 22 КПК України".  

"На сьогодні досудове розслідування у кримінальному провадженні зупинено, ... а Малофєєва оголошено у міждержавний розшук", - заявили у Нацполіції. 

 

Міждержавний розшук осіб здійснюється відповідно до міжнародних угод і національного законодавства з використанням Міждержавного інформаційного банку в межах території держав-учасниць СНД.

Як відомо, у липні 2014 року глава МВС Арсен Аваков повідомив, що Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження щодо громадян РФ Шойгу С.К. і Малофеєва К.В. за ознаками здійснення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27, ч.5 ст. 260 КК України. 

Статті стосуються створення непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формувань.

Зокрема, Малофєєв підозрюється в пособництві (фінансуванні) участі невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування