Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Штепи: Ще одного суддю звільнили

Неділя, 24 грудня 2017, 10:37
Справа Штепи: Ще одного суддю звільнили

Вища рада правосуддя звільнила харківського суддю Сергія Скляренка, який вів справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи.

Про це повідомили на сайті ВСП, пишуть "Новости Донбасса".

Сергій Скляренко обіймав посаду судді Ленінського райсуду Харкова.

"21 грудня Вища рада правосуддя розглянула матеріали про звільнення суддів за загальними обставинами, а саме в зв'язку з подачею заяв про відставку, про звільнення за власним бажанням і в зв'язку з нездатністю виконувати повноваження за станом здоров'я", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Нелі Штепи Олександр Тананакін уточнив, що це вже п'ятий головуючий суддя у справі екс-мера Слов'янська.

"Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Ленінського районного суду м.Харкова Сергія Скляренка - п'ятого за рахунком головуючого у справі Нелі Штепи", - написав Тананакін у Facebook.

Як відомо, Нелю Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під погрозами терористів, у полоні терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

20 вересня Ленінський районний суд Харкова відпустив її із СІЗО та відправив її під домашній арешт з носінням електронного браслета.

У жовтні 2017 року Штепа виписалася з харківської лікарні, куди її було госпіталізовано з гіпертонічним кризом, і повернулася додому, у Слов'янськ.

У листопаді 2017 року суд продовжив їй домашній арешт з носінням електронного браслета та дозволив ненадовго поїхати до Києва для лікування

У грудні судове засідання у справі екс-мера Слов'янська не відбулося, тому що Штепа на нього не з'явилася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування