Лавров: Після вбивства Захарченка про "нормандську" зустріч не може йтися

Субота, 1 вересня 2018, 14:18
Лавров: Після вбивства Захарченка про нормандську зустріч не може йтися

Після загибелі лідера бойовиків ОРДО Олександра Захарченко про зустріч лідерів "четвірки" "нормандського формату" найближчим часом не може йтися.

Про це, як повідомляє ТАСС, 1 вересня заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"У нинішній ситуації неможливо говорити про найближчі зустрічі у "нормандському форматі", як цього багато хто хоче серед наших європейських партнерів", - заявив він.

За словами Лаврова, "це серйозна ситуація, яку потрібно проаналізувати".

"Ми цим зараз займаємося", - заявив глава МЗС РФ і додав, що вбивство Захарченка - "провокація України, спрямована на зрив Мінських домовленостей".

На початку серпня Лавров заявляв, що нова зустріч у "нормандському форматі" може відбутися "за умови виконання попередніх домовленостей", маючи на увазі розведення сил і засобів в районі 3 населених пунктів на Донбасі.

Раніше 1 вересня прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що загибель Захарченка - "провокація, яка веде до підвищення напруженості" на Донбасі.

Також Пєсков заявив, що Путін "поки не планує контактів з в.о.голови ДНР Дмитром Трапєзніковим".

31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка внаслідок вибуху у центрі Донецька.  Згодом у "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну.  Президент РФ Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО. 

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

Через вбивство Захарченка в'їзд і виїзд із Донецька закрили

Представник омбудсмена України у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що бойовики не випускають людей з території окупованої Донецької області ні в Росію, ні на окуповану територію Луганської області. За його даними, Донецьк оточений військовою технікою, усі воєнізовані підрозділи НВФ приведені у бойову готовність, а найближче оточення Захарченка намагається втекти з території "ДНР". 

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: