Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини дня: Сенцову присудили премію, а в Конгресі США визнали Голодомор геноцидом

Середа, 12 грудня 2018, 19:33

Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом, закон про припинення "дружби" з Росією набув чинності, а Сенцову присудили премію "За свободу думки" — новини, які обговорювали 12 грудня.

Про рішення американського Конгресу

Палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила резолюцію, у якій Голодомор визнається геноцидом українського народу.

Також представники ухвалили 2 резолюції, у яких виступили проти завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" та засудила військову агресію Росії проти України у Керченській протоці.

Про припинення "дружби" з Росією

Закон про припинення дії Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Росією набув чинності. Договір втратить чинність  1 квітня 2019 року.

Про Сенцова

Політв'язню Олегу Сенцову присудили премію "За свободу думки" імені Сахарова. Нагороду замість нього отримала його сестра.

Про інші важливі новини

Насірова повернули на посаду очільника Фіскальної служби, бо його звільнення "було безпідставним і з порушенням процедури", — про це заявили в адмінсуді Києва.

Порошенко буде присутній на об'єднавчому Соборі, який відбудеться 15 грудня. Наші джерела кажуть, президент виступить зі словом до духівництва і народу.

Слідчі київського управління Держбюро розслідувань викрили на хабарництві директора одного з підприємств Міноборони — це перше затримання цього відомства.

Власники автівок на єврономерах масово уникають необхідності розмитнення — отримують тимчасову реєстрацію за кордоном.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: