У Венесуелу не пустили європейських депутатів

Понеділок, 18 лютого 2019, 06:35

Уряд Венесуели не пустив у країну делегацію Європарламенту.

Про це пише DW.

"Нас висилають з Венесуели. У нас забрали паспорти", - заявив представник Європарламенту Естебан Гонсалес Понс.

Депутат додав, що їм не повідомили причини заборони на в'їзд.

За інформацією учасника делегації, кілька членів Європейської народної партії мали намір зустрітися з тимчасовим президентом Венесуели Хуаном Гуайдо, який розкритикував ситуацію, що склалася, і назвав главу Венесуели Ніколаса Мадуро "узурпатором".

Саме Мадуро підвищує ціну передачі влади, підкреслив Гуайдо.

У свою чергу, глава МЗС Венесуели Хорхе Арреаса заявив, що депутатам за кілька днів до поїздки по дипломатичних каналах направили попередження про заборону в'їзду.

Парламентаріїв зі "змовницькими мотивами" "настійно закликали утриматися від поїздки і уникнути провокацій", написав Арреаса в своєму мікроблозі Twitter.

Нагадуємо:

  • Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели відповідно до Конституції країни.
  • ЄС закликав якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку пообіцяв визнати лідера опозиції в якості керівника країни.
  • Мадуро категорично відхилив заклик європейських країн призначити дострокові вибори президента, після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.
  • Мадуро заявив, що не виключає, що в результаті політичної кризи в Венесуелі спалахне громадянська війна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: