Путін прокоментував втручання РФ в американські вибори

Неділя, 6 жовтня 2019, 17:54

Президент РФ Володимир Путін назвав звинувачення у втручанні Росії в американські вибори 2016 року "приводом для стримування" РФ і для тиску на президента США Дональда Трампа.

Джерело: коментар Путіна журналісту NBC в кулуарах Російської енергетичного тижня, уривок був показаний 6 жовтня на телеканалі "Росія-1", повідомляє ТАСС 

Дослівно: "Що стосується виборів, найголовніше, що може бути цікавим: на основі припущення нашої змови з Трампом було запроваджено санкції. Потім Мюллер (колишній спецпрокурор Роберт Мюллер - ред.) сказав, що змови не було, але санкції залишилися".

"Значить, це був лише привід для того, щоб стримувати нас. І з іншого боку - щоб чинити тиск на Трампа. Ті, хто це робить, не дивляться навіть на один крок вперед", - заявив Путін.

Нагадаємо:

  • Американські спецслужби прийшли до висновку, що Росія втрутилася в президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Дональда Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, порахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.
  • Протягом 22 місяців спецпрокурор Роберт Мюллер розслідував питання про те, чи мала місце змова між передвиборчим штабом Трампа і Росією.
  • Відповідно до підсумків розслідування, ані Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: