Новини 16 грудня: зміни до Конституції, новий голова НАЗК

Понеділок, 16 грудня 2019, 19:52
Новини 16 грудня: зміни до Конституції, новий голова НАЗК

Ліквідуються райони, вводяться префекти: Зеленський пропонує змінити Конституцію, обрали нового главу НАЗК — новини, які були актуальні 16 грудня.

Про Конституцію

Президент Володимир Зеленський пропонує змінити окремі положення Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою — запровадити громади, округи, області та зробити префектів представниками держави в округах і областях.

Реклама:

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що проект змін до Конституції України у Росії проаналізують "на предмет відповідності мінським угодам".

Про НАЗК

Конкурсна комісія обрала новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова.

ВІДЕО ДНЯ

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше п’яти тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Зеленський має розглянути петицію про зняття звання заслуженого юриста з депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, яка набрала необхідну кількість підписів.

В Україні готується узаконення подвійного громадянства, свого роду "програма імміграції", націлена на наповнення країни людьми — Державна міграційна служба.

Голова Українського культурного фонду Марина Порошенко написала заяву про дострокове припинення повноважень у фонді через тиск Офісу президента.

Відома львівська співачка Ірина Федишин потрапила у ДТП, повертаючись із концерту.

У розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета результати експертизи, на яку посилається міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, неоднозначні, а докази – слабкі та непереконливі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування