Майстер бойових мистецтв постав перед судом за вбивство

П'ятниця, 24 січня 2020, 16:38
Оленчик при затриманні в Петербурзі

Підозрюваний у вбивстві столичного підприємця - майстер бойових мистецтв Вадим Оленчик, який переховувався на території Росії, постав перед українським судом.

Джерело: прокуратура Києва, коментар речниці відомства Надії Максимець "Українській правді"

Дослівно: "Київською місцевою прокуратурою № 9 направлено до Солом’янського районного суду Києва обвинувальний акт відносно 25-річного уродженця Черкаської області, який, здійснивши ще в жовтні 2017 року умисне вбивство киянина, тривалий час переховувався від слідства на території Російської Федерації".

 

Деталі: Правоохоронці традиційно не вказують ім’я обвинувачено, однак з обставин справи випливає, що мова йде про Оленчика, якого Росія екстрагувала восени 2019 року.

Йому інкримінують умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів та незаконне заволодіння транспортним засобом. За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі. Згідно з рішенням суду, Оленчик перебуває під вартою. 

В пресслужбі столичної прокуратури "Українській правді" також зазначили, що справу Оленчика слухатиме суд присяжних.

Пряма мова Максимець: "Вину він не визнає. На підготовчому засіданні суду 20 січня обвинувачений заявив клопотання, щоб кримінальне провадження слухалося судом присяжних. Суд його задовольнив".

Передісторія:

  • 25 річний уродженець Черкаської області дворазовий чемпіон світу з кікбоксингу, чемпіон Європи та п'ятикратний чемпіон України з тайського боксу Оленчик був утікачем з 2017 року.
  • У жовтні 2017 року в Києві він познайомився з фінансовим директором компанії з фармацевтичної сфери. За даними слідства, Оленчик вступив із ним у статевий зв'язок, під час якого задушив рушником. Після цього він замотав у простирадла тіло вбитого, залишив на ліжку та безперешкодно заволодів грошима, телефонами та електронним ключем замка запалення від автівки.
  • Коли фінансовий директор не прийшов на роботу, колеги поїхали до нього додому, зламали двері та знайшли тіло.
  • В січні 2019 року співробітники Інтерполу затримали Оленчика в Петербурзі. Його екстрадували в Україну в жовтні 2019 року.
  • За даними прокуратури, своєї вини в інкримінованому злочині підозрюваний не визнав, але проведеними слідчими діями та експертизами повністю підтверджується його причетність до цього злочину.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: