Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпкові пропонували очолити "потужну робочу групу" – Зеленський

Четвер, 11 червня 2020, 13:01
Тігіпкові пропонували очолити потужну робочу групу – Зеленський

Президент Володимир Зеленський розповів, що Сергій Тігіпко не міг очолити уряд через люстрацію, але його долучали до розробки стратегії розбудови України для Кабінету міністрів.

Джерело: інтерв’ю Зеленського, записане "Українською правдою" під час поїздки президента до Хмельницької області

Деталі: Голова держави прояснив, що ні Сергію Тігіпку, ні Валерію Хорошковському не пропонували крісло прем’єра після Олексія Гончарука, хоча Тігіпка бачили в Офісі президента.

Пряма мова: "Тігіпко був одним із тих людей, якому ми дійсно запропонували сильну потужну робочу групу, паралельну нашому уряду. Не паралельно уряду, а разом з урядом вони мали працювати. 

Відкритий офіс – робіть стратегію, що ви бачите, зі своїм досвідом, що в країні за багато років не будувалося – зараз ми вам даємо такі повноваження як дорадчому органу. 

Вони сказали: ми вважаємо, що має бути стратегія швидких кроків, і має бути стратегія довга, до якої треба підключити McKіnsey (консалтингова компанія – УП) і замовимо таку стратегію. Ми кажемо: "Ок, робіть це".

Про це ми говорили з Тігіпком, це правда. Але він не міг бути прем’єр-міністром. Хоча завдяки своєму досвіду, я вважаю, міг би бути або якусь посаду обіймати. Він був люстрованою людиною, тому він це розумів".

Інші подробиці: На запитання, чому Тігіпко не пішов працювати у дорадчу групу, Зеленський відповів: "Вони щось там пропонували уряду. Я не знаю, скільки тижнів вони працювали, але вони щось пропонували. Тобто ми зробили цю групу, вони створили там стратегію, вона повинна бути у Шмигаля".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...