Резніков запевняє, що Росія не ставила Україні ультиматумів щодо "особливого статусу" ОРДЛО

Понеділок, 6 липня 2020, 22:41
Резніков запевняє, що Росія не ставила Україні ультиматумів щодо особливого статусу ОРДЛО

Віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів, що Росія не згадувала щодо "особливого статусу" ОРДЛО на останніх перемовинах щодо Донбасу.

Джерело: Резніков у ефірі "Свобода слова"

Деталі: У ЗМІ поширювалася інформація, що під час зустрічі у Берліні лідерів нормандської четвірки Росія нібито поставила Україні вимогу – найближчим часом анонсувати проєкт поправок до Конституції України, які б окреслили так званий "особливий статус" Донбасу.

Пряма мова Резнікова: "Я тут свідок, я вам абсолютно свідомо засвідчую перед усією аудиторією – ніяких ультиматумів (щодо "особливого статусу" - ред.) протягом 12 годин я особисто не почув і не побачив. А я там був усі 12 годин.

Обговорення і запитання "А як ви плануєте виконувати 11 пункт комплексу заходів Мінських угод?", в якому мова йде про правові аспекти врегулювання конфлікту, де мова йде про низку законодавчих актів  - вони нас прямо запитували.

Ми їм вкотре розповіли, що ніякого "особливого статусу" в Конституції України бути не може".

Передісторія:

  • 4 липня повідомлялося, що Кремль чекає від Києва проєкт поправок до Конституції України, які б окреслили так званий "особливий статус" Донбасу.
  • У той же день заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак також сказав, що до проведення зустрічі в "нормандському форматі" на вищому рівні Україні необхідно прийняти й погодити з Донбасом десятки законів.
  • У відповідь на це президент Володимир Зеленський заявив, що від України ніхто не може нічого вимагати на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: