Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Назвали причини вибуху в лікарні Чернівців, де загинуло дві людини

Середа, 3 березня 2021, 16:27
Назвали причини вибуху в лікарні Чернівців, де загинуло дві людини

За результатами судово-медичної експертизи, вибух у Чернівецькій міській лікарні 27 лютого, внаслідок якого загинули двоє людей, стався через вибух спирту.

Джерело: начальник Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи Віктор Бачинський в коментарі місцевому виданню molbuk

Деталі: За його словами, один із постраждалих загинув внаслідок отруєння чадним газом, а інший – отримав опіковий шок.

Пряма мова Бачинського: "Один із пацієнтів користувався кип’ятильником. Поруч стояв спирт, внаслідок високої температури спирт вибухнув, а полум’я потрапило на чоловіка, і він отримав 70% ураження шкіри. Це було причиною смерті.

Інший пацієнт не міг ходити. Коли почалася пожежа, горіли ковдри та одяг, палата була задимлена й утворився чадний газ. Чоловік не міг піднятися. Так як легені були слабкі після ковіду, потерпілий задихнувся".

Нагадаємо:

  • У суботу заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак повідомила про вибух у міській лікарні №1 Чернівців.
  • Пізніше Держслужба з надзвичайних ситуацій зазначила, що внаслідок пожежі в лікарні Чернівців стався спалах кисневої труби.
  • Водночас мер Чернівців Роман Клічук зазначив, що пожежа в лікарні не пов’язана з електропроводкою, і вибуху кисневого балону не було. В ОДА озвучили про версію самопідпалу.
  • Правоохоронці припускали, що загоряння сталося через недотримання пожежної безпеки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: