Поліція назвала ймовірну причину пожежі у лікарні, в якій загинула людина

Субота, 27 лютого 2021, 19:33
Поліція назвала ймовірну причину пожежі у лікарні, в якій загинула людина

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за фактом виникнення пожежі у міській клінічній лікарні Чернівців 27 лютого. Правоохоронці припустили, що загоряння сталося через недотримання пожежної безпеки.  

Джерело: повідомлення поліції Чернівецької області.

Деталі: Пожежа виникла на другому поверсі п'ятиповерхової будівлі лікарні в одній із палат, де проходять лікування хворі на COVID-19.

Поліцейські встановили, що загоряння, ймовірно, сталося внаслідок недотримання пожежної безпеки одним із пацієнтів у боксі відділення.

У результаті пожежі загинув 76-річний буковинець. Ще один пацієнт, 77-річний чоловік, отримав 75% опіків тіла та наразі перебуває в реанімаційному відділенні міської клінічної лікарні Чернівців.

За вказаним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною  2 статті 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) кримінального кодексу України.

В рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії для встановлення обставин і причин виникнення пожежі, призначено низку експертиз.

Правоохоронці залучили до розслідування криміналістичну лабораторію та фахівців з Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нагадаємо:

  • У суботу заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак повідомила про "вибух" у міській лікарні №1 Чернівців.
  • Пізніше Держслужба з надзвичайних ситуацій зазначила, що внаслідок пожежі в лікарні Чернівців стався спалах кисневої труби.
  • Водночас мер Чернівців Роман Клічук зазначив, що пожежа в лікарні не пов’язана з електропроводкою, і вибуху кисневого балону не було. В ОДА озвучили про версію самопідпалу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування