Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лубінець вимагає терміново пустити його до Саакашвілі

Середа, 1 лютого 2023, 20:21
Лубінець вимагає терміново пустити його до Саакашвілі
СКРИНШОТ

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вимагає допустити його до громадянина України Міхеіла Саакашвілі та закликає правозахисників вплинути на владу Грузії.

Джерело: Лубінець у Telegram

Пряма мова: "Вкотре публічно закликаю владу Грузії допустити мене до громадянина України. Адже декілька разів спілкувався з омбудсменкою Грузії та написав кілька листів до Міністерства юстиції і не отримав жодної відповіді.

Реклама:

Те, що ми бачимо на фото і відео – це катування громадянина України. Україна не стоятиме осторонь, коли її громадяни перебувають у таких умовах і потребують невідкладної допомоги".

Деталі: Лубінець також звернувся до правозахисників, закликаючи вплинути на владу Грузії.

Читайте також: Міхеіл Саакашвілі: Якщо доживу до перемоги, хочу повернутися до Одеси

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

  • Колишній президент Грузії, громадянин України Міхеіл Саакашвілі на судовому засіданні по відеозв'язку продемонстрував, в якому жахливому фізичному стані він знаходиться, зв'язок перервали.
  • Президент Володимир Зеленський вважає, що влада Грузії повільно вбиває колишнього грузинського президента і нинішнього громадянина України Міхеїла Саакашвілі.
  • У Грузії відбувається судовий процес щодо можливого відтермінування тюремного покарання Саакашвілі. Наразі Саакашвілі, який перебуває у тбіліській клініці Vivamedi, перевели в реанімацію у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.
  • У травні Зеленський повернув українське громадянство Саакашвілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування