З'явилося відео з пошкодженим напередодні кораблем РФ "Мінськ"

Четвер, 14 вересня 2023, 20:18
З'явилося відео з пошкодженим напередодні кораблем РФ Мінськ
ВДК "Мінськ" Чорноморського флоту РФ пошкоджений 13 вересня ТЕЛЕГРАМ КРЫМСКИЙ ВЕТЕР

У соцмережах з’явилося відео з пошкодженим напередодні російським десантним кораблем "Мінськ" у бухті тимчасово окупованого Севастополя.

Джерело: Telegram-канал "Крымский ветер", речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в коментарі УП

Деталі: На відео помітно значні пошкодження на палубі та сліди від пожежі. Водночас речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив УП, що великий десантний корабель (не називаючи назву) після ураження не підлягає відновленню. 

Реклама:

Що передувало:

  • У ніч на 13 вересня окупаційна "влада" Севастополя повідомила про пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки, Міноборони Росії заявило про атаку ракетами та безпілотними катерами, внаслідок ракетного удару було пошкоджено два кораблі.
  • Дослідники OSINT повідомили, що на судноремотному заводі в окупованому Севастополі пошкоджено два судна: великий десантний корабель класу Ropucha та підводний човен класу Kilo. Російський Telegram-канал Baza писав, що внаслідок атаки пошкодили великий десантний корабель "Мінськ" і дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону".
  • У соцмережах з’явилося фото російського великого десантного корабля "Мінськ", з якого експерти роблять висновок про те, що корабель не підлягає відновленню після ракетного удару.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: